"I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying." (Oscar Wilde)


[ Mira&99' ]
instagram / askfm / facebook

credits 1 2 3 4
10 Poster/Graphics Challenges
Saturday, 14 June 2014

*//Klik Banner Kalau Nak Join\\*


Assalamualaikum.

Hai semua, lama gila kan mira tak update blog? hewhew, hari tu Mira ada ushar ushar blog Nana Ruuuhan tu hah, dia buat Poster/Graphics Challenges, yang katanya dia cari dekat Google. Hahahahahahaha tapi Mira tak pandai sangat buat Graphics ni, cikai, buruk, serabut bergabung menjadi satu lah hasilnya. Ugh, tapi Mira usahakan juga untuk siapkan. hewhew -.-'

Kata Nana, buat benda ni sebagai latihan jugak. Erk, memang latihan pun. Ingat lagi time buat poster yang ada gif, mak ai, macam itik nak belajar merangkak je aku nak buat bende tu -.- penat jugak lah aku carik tutorial dekat YouTube dengan Tumblr ._. Anyway, aku banyak lagi tak siap task - task ni. hehehe, aku bukannya selaju Nabilah dengan Hnie yang laju gila buat poster tu :3 Ehem, now Mira nak tunjuk artowrks mira. Artworks lah kononnya -.-


List 10 Bias
  1. Chen
  2. L.Joe
  3. Kangjun
  4. Myungsoo
  5. Sehun
  6. Luhan
  7. Daehyun
  8. Gongchan
  9. Gi Kwang
  10. Ryeowook


Task
  1.  Introduce yourself or your interests using bias '4 photo. Make it as romcom poster/graphic
  2.  Make a light angst/romantic poster using bias '8 photo
  3.  Make a romcom poster/graphic using bias '1 photo with 4 different colors
  4.  Make a romantic/angst poster using your otp of bias '5 with 3 colors only
  5. Make a dark angst poster using bias '7 photo with another optional character
  6. Make an action/thriller poster using bias '10 photo
  7. Make a romcom poster using bias '2 photo in grayscale with colorful background
  8. Make a gif poster using bias '3 photo and his/her group members
  9. Make a or more than one 100x100 px icon using bias '6 photo with the use of coloring PSD/PS Action
  10.  Make a horror poster using bias '9 photo



Mine
Task 1 : [ http://i.imgur.com/NJk3C.gif ]
Task 2 : [ http://i.imgur.com/IW7WD.png ]
Task 3 : [ http://i.imgur.com/5GDT4.png ] , original [ http://i.imgur.com/Dje8h.png ]
Task 4 : [ http://i.imgur.com/Nnto1.gif ]
Task 5 : [ coming soon ]
Task 6 : [ coming soon ]
Task 7 : [ http://i.imgur.com/55GMC.gif ]
Task 8 : [ http://i.imgur.com/0Hg1r.gif ]
Task 9 : [ http://i.imgur.com/FNssl.png ]
Task 10 : [ coming soon ]


3  I will make Task 5, Task 6 and Task 10 A.S.A.P 

Labels: , , ,